Wie zijn wij?

Wij willen ons even voorstellen: Jan en Petra Miché

From the sanpowro staat ingeschreven bij de Golden Retriever Club Nederland (GRCN) en wij fokken dan ook uitsluitend volgens de regelgeving die deze kynologische rasvereniging daarvoor hebben opgesteld.

Voordat wij tot dekken van een van onze teven overgaan, hebben we al een heel traject doorlopen, d.w.z. div. shows gelopen ,HD/elleboog röntgen foto’s zijn gemaakt en er is een jaarlijks oogonderzoek gedaan.Tevens is er een DNA onderzoek uitgevoerd.En als alles tot een bevredigend en verantwoord resultaat heeft geleid dan pas gaan wij op zoek naar een dekreu die in de lijn der verwachting ligt om tot een optimaal resultaat te kunnen komen van onze uitgangspunten, dat is om een gezonde/mooie en karaktervolle/vriendelijke golden retriever op de wereld neer te zetten.

Wij doen dit fokken uitsluitend als hobby, gezondheid / karaktereigenschappen en socialisatie staan bij ons hoog in het vaandel, maar schoonheid is zeker ook niet onbelangrijk, maar wij hoeven u niet te vertellen…. goldens zijn toch al geweldige mooie honden van hun zelf.

Hooguit één á twee nesten hebben wij per jaar, zodat wij hiervoor ook geheel kunnen gaan en er veel plezier aan mogen beleven.

Het bevallen van de moederhond en verdere opgroei van haar pups gebeurd bij ons midden in de huiskamer (dus niet ergens achteraf) zodoende krijgen de pups zeker de eerste tijd alle geluiden en indrukken te verwerken die zo doorgaans bij een ieder kunnen voorkomen, we spreken hier dan ook van een eerste optimale socialisatie periode, want mens en dier contact is hier zeker volop aanwezig.

Verder worden zowel de moederhond en pups voldoende ontwormd. Wanneer de pups ongeveer zes weken oud zijn krijgen ze de eerste inenting van de dierenarts die ze dan ook meteen verder onderzoekt,en als alles goed is bevonden dan pas wordt er een Europese dieren paspoort afgegeven.

Als het weer het toe laat gaan de pups ook met grote regelmaat bij ons achter in de tuin naar buiten om lekker te ravotten. Dit om ook de geluiden te ervaren die het buitenleven mag gaan geven. Wij vinden dat dit ook hoort bij de socialisatie.

Doorgaans, bij week 5 a 6, worden de pups gechipt / stamboom aanvraag via Raad van Beheer ingediend, en als alles gedaan is wat bovenstaande beschreven is, dan zijn ze er klaar voor om bij de nieuwe eigenaars het wonderlijke wereldje van de mensheid (waarin ze een belangrijke bijdrage mogen leveren) te gaan ontdekken.

Nieuwe eigenaars krijgen vanaf de geboorte ruimschoots de gelegenheid om kennis te komen maken met de hondenkinderen. U mag op kraamvisite komen pas ná plusminus twee weken vanaf de geboorte (dit om evt. bacteriële besmetting te voorkomen), maar ook om de moederhond de rust te gunnen samen met haar kindjes). Maar in deze twee en verdere weken sturen wij u voldoende foto’s c.q filmpjes via Whatsapp,dus u blijft zeker niet verstoken van beelden en verdere info. Na het kraambezoek kunt u ook wekelijks bij ons aankomen om het nest te bekijken,want wij willen u er zoveel als mogelijk bij betrekken.

Dit is een korte beschrijving van hoe wij het fokgebeuren beleven en daarmee omgaan, en daarom hopen wij dat dit u aanspreekt om met ons in contact te willen treden voor een vrijblijvende ontmoeting van zowel onze honden als wel met ons om hopelijk uw wens voor een trouwe metgezel te mogen verwezenlijken .

De mogelijkheid u zich op een belangstellende lijst te laten plaatsen is altijd aanwezig, maar onze wens is altijd een eerste ontmoeting (kennismakingsgesprek)bij ons thuis. (liefst ruim voor de bevalling).


Onze kennelnaam is ontstaan door onze eerste goldens.

Dat waren:

SANDO de eerste letters :
SAN

POWER :
POW

ROXANNE :
RO

Dit geheel is de kennelnaam:
SANPOWRO.

De naamsgevers zijn door ouderdom inmiddels overleden maar zijn nog altijd in ons hart aanwezig.

Met vriendelijke groet:

Petra en Jan Miché
Schietlood 13,
8253 LG Dronten
Tel: +31 06 1789 8805
contact@sanpowro.nl